שאלות נפוצות
מסחר בבורסה ונתוני זמן אמת
לא. האפליקציה איננה משמשת למסחר לעת עתה. מטרתה היא לספק מידע, כלים לימודיים ופלטפורמה לסיוע בקבלת החלטות.
הנתונים במערכת הגרפים (למחשב) מוצגים ומתעדכנים אחת לדקה. המנויים למערכת יכולים להפעיל את מערכת העדכון בזמן אמת באמצעות כפתור R בצד ימין למטה או להשתמש בציטוט בזמן אמת כדי לקבל ציטוטים למניות בודדות בזמן אמת.
זמן אמת זמין לכל הניירות מהשוק הישראלי וכן לכ-2000 מניות המדדים המובילים בארה"ב.
באפליקציה הנתונים מתעדכנים אחת לדקה ובזמן אמת.
קרנות הנאמנות, בניגוד לקרנות הסל, לא מתעדכנים במהלך המסחר אלא רק בסוף היום. זו הסיבה שאין אפשרות לראות נתונים במהלך היום וכן לא מדווחות עסקאות בקרנות אלו לכן המחזור הוא אפס. המשמעות היא שבגרף נרות הכולל גבוה ונמוך יהיה זמן רק ברמה השבועית ומעלה.
הפס המדדים מקובל להציג את שער השקל-דולר ואת אחוז השינוי ביחס לשער היציג האחרון שפורסם. לעומת זאת בגרף מוצג השינוי של הנר הנוכחי ביחס לנר הקודם, כלומר ביחס ליום הקודם (בגרף יומי). ההבדל הזה יכול ליצור את הפער, כאשר ביום מסוים הדולר יכול לעלות מול השער היציג שנקבע בשעות המהריים המאוחרות ולאחר מכן לרדת, זאת לעומת השינוי שנקבע ביחס לשער ביום הקודם, בשעות הערב.
ניתוח טכני הגדרות הגרפים ושיטת הרצפים
בהחלט כן. היכנסו לנייר כלשהו, סובבו את מכשיר הטלפון לרוחב וקבלו גרף עשיר בכלים, דינאמי ומתעדכן באופן אוטומטי.
מלא מתנדים! כאשר מסובבים את מכשיר הטלפון לרוחב נפתח גרף הניתוח הטכני הכולל: ממוצעים נעים, מתנדי מומנטום דוגמת RSI MACD CCI, זיהוי תבניות יפניות, רצועות בולינגר ובעיקר את הכלים המיוחדים של בורסה גרף שפותחו על ידי אייל גורביץ' – שיטת הרצפים, זיהוי נקודות קיצון ומחשבון סיכוי וסיכון.
מלא מתנדים! לאחר פתיחת הגרף היכנסו לאזור "נתונים וכלים" של הנייר ובחרו באפשרות "כלים" שם מופיעים כל המתנדים מחולקים לפי קבוצות: ממוצעים נעים, מתנדי מומנטום ועוד.
ניתן גם ללחוץ על כפתור "כלים" בתפריט העליון של המסך, כפתור המאויר באייקון של מפתח ברגים. לחיצה תפתח תיבת כלים מקוצרת ומהירה להפעלה. כל מתנד שנבחר יישמר באופן אוטומטי אחת לדקה ויופיע על הגרף בפעם הבא שייפתח.
שיטת הרצפים פותחה על ידי אייל גורביץ' בשנת 2011 והיא שיטה ייחודית לזיהוי מגמות ומהלכים בשווקים במטרה לקבל החלטות בעלות יחס סיכוי/סיכון חיובי. כאשר כפתור ה"רצפים" מופעל המערכת מזהה שינוי במומנטום ובכיוון התנועה של הנייר. משולש ירוק וקו מקווקו ירוק מסמל מהלך עליות שיוצא לדרך, משולש אדום מסמל מהלך ירידות.
כאשר מופיעים שני משולשים מדובר ברצף בעל עוצמה גבוהה יותר. כל רצף מתחיל את חייו משני משולשים וכאשר נחלש הופך לרצף עם משולש אחד. גם בשלב הזה יכול לחזור להיות הרצף חזק (שני משולשים) עד שלבסוף נחלש למשולש אחד ומתהפך לרצף מהסוג השני (עולה ליורד או להפך).
ביחד עם הרצפים קיימת האופציה לקבל את נקודות הקיצון (כפתור: "קיצון"), חיצים אפורים מסמנים את נקודות השיא והשפל של הרצפים הקודמים. החיצים האפורים ניתנים לאחר סיום הרצפים, כלומר מטבע הדברים לא ניתן לדעת מראש מתי נקודה מסויימת מהווה שיא או שפל, אלא רק לאחר שהרצף התהפך.
כאן בדוגמא רצפים שתחלפים ביניהם כאשר החיצים האפורים מסמנים בדיעבד את נקודות השיא והשפל ואילו המשולשים שמופיעים בזמן אמת מציינים את הנקודות בהן הופך רצף עולה ליורד (משולש אדום) או יורד לעולה (משולש ירוק).
באפליקציה – לאחר כניסה למסך גרף גדול, אפשר למצוא בצד שמאל תפריט קטן שלחיצה עליו פותחת שורה של אפשרויות, בין היתר "הגדרות ומחיקות". שם ניתן לקבל את האפשרות לשנות את הרקע, הקוים וגודל הטקסט.
במערכת המיועדת למחשב – תפריט הגדרות כולל שורה של מאפיינים הניתנים לשינוי בהם השוליים של הגרף, גודל פס המתנדים ועוד.
ניתוח כלכלי-פונדמנטלי ונתונים פיננסיים
בהחלט כן. גם באפליקציה וגם במערכת תחת "נתונים וכלים" אפשר לקבל נתוני מפתח בסיסיים לכל חברה: שווי שוק, הון עצמי, מכפילי הון ורווח ויחס הון/מאזן. לחברות האמריקאיות קיימים גם נתונים פיננסים נוספים: שיעורי רווחיות, רווח למניה, יחס דיווידנד ויחס נוכחי.
לרוב המניות ישנה אפשרות לקבל את נתוני הפונדמנטלס המורחבים באמצעות כפתור AI (כפתור ירוק) שנמצא בקוביה עם שם המניה. מדובר בשירות של חברת DESHE ANALYTICS שכרוך בהרשאה מיוחדת.
בנוסף לכל אלו קיימת האופציה לבצע סריקות על בסיס נתונים פיננסיים במסך הסריקה (כניסה דרך הסורק).
קרנות הנאמנות והסל מהבורסה בתל אביב זמינות לצפייה גם באמצעות גרפים וגם באמצעות מערכת הקרנות.
מערכת הקרנות (קרנות למעלה) מאפשרת בחירת קבוצת קרנות, סינון על פי רמות סיכון ודמי ניהול וקבלת טבלה עם הקרנות ודירוג בורסה גרף לקרנות הנאמנות והסל. הדירוג מ-1 עד 5 מאפשר התבוננות מעניינת והשוואתית לקרנות אל מול הקרנות האחרות בכל קבוצה.
ייעוץ השקעות, סריקות והמלצות על מניות
ממש לא. Stock monkey היא כלי לימודי ומערכת תומכת החלטה. קו מנחה בורסה גרף איננה בעלת רישיון ייעוץ או ניהול השקעות, האפליקציה לא מבצעת התאמה לפי צרכי הלקוח או ברור צרכים ואין היא מתיימרת להוות יועץ השקעות. אנו ממליצים לכל אדם לפעול בשיקול דעת, להתייעץ עם יועץ השקעות ולבצע את פעולותיו בהתאמה לצרכיו ובאופן מוסקל.
האופציה המהירה ביותר היא להשתמש בסריקות המהירות בתוך חלונית "חיפושים":
מעבר לכך מסך הסורק ומסך TOP מבצעים סריקות מקיפות יותר. כדאי להיכנס לסרטונים המסבירים על הסריקות כמו למשל:
חשבון DEMO וקבלת התראות
כן! זו אחת ממטרות האפליקציה – לאפשר לכל אחד לבדוק את יכולותיו באמצעות חשבון DEMO המחובר לנתוני השוק וכולל אפשרויות מגוונות לפעול בשוק הישראלי והאמריקאי גם יחד, כמו גם בשווקי המטבעות והמדדים.
בהחלט כן! מערכת ההתראות של stock monkey כוללת מגוון התראות נרחב – התראות מחיר פשוטות, התראות על תנודות וגם התראות על איתותי קנייה ומכירה על בסיס שיטת תשע השאלות של אייל גורביץ'. ההתראה תישלח לאפליקציה במהלך המסחר או בסיומו בהתאם לבחירתך.
ג'ונגל המניות באפליקציה, איך זה עובד?
בשלב ראשון – כל המניות הסחירות. קודם כל תופענה מניות היום והמניות ה"משוגעות" אלו שעשו תנודה מעניינת במיוחד. לאחר מכן ככל שתעברו על עוד ועוד מניות תופעה כל מניה שהמערכת תחשוב שכדאי להציגה. בכל שלב ניתן להשתמש במשפך שמופיע בצד שמאל למעלה כדי לסנן ולהציג אך ורק מניות משוק מסוים (ישראל/ארה"ב), אך ורק מניות עם איתותי קנייה/מכירה ומניות לפי טווח זמן (קצר, בינוני, ארוך).
כל מניה שמוסמנת בלב אדום נכנסת לרשימת המעקב ומקבלת חיווי לב אדום. ברשימת המעקב מופיע הלב כ"מלא" וככל שיעבור הזמן הלב הוא יתרוקן עד שלאחר חודש המניה תיעלם מרשימת המעקב.
ניתוח טכני, האם אני צריך להיות תותח בזה כדי לעבוד עם האפליקציה?
רצף ומגמה הם שני מושגים בסיסיים שנלמדים בקורסים של אייל גורביץ'. רצף מהווה תנועה רצופה של המניה בכיוון מעלה או מטרה, בדר"כ כאשר מתחיל רצף הוא נמשך כמה וכמה נרות. מגמה נוצרת כאשר מתקיימים התנאים המתאימים – לפחות שתי נקודות שיא ושתי נקודות שפל המסודרות בכיוון הזה. הרצפים מרכיבים את המגמות וביחד מתקבלת שיטה אובייקטיבית, פשוטה וחדה לניתוח מצבה של כל המניה. רוצים ללמוד עוד? קראו על הקורס לנצח את הקוף.
האפליקציה מספקת את החיווי הראשון ובעזרת כמה כללי ברזל פשוטים אפשר לדעת ממה כדאי להימנע. למשל לא להיכנס למניה שנמצאת במגמה יורדת בכל טווחי הזמן. לא לפעול נגד המגמה ולהיכנס למניה כאשר רצף יורד נשבר. כללים נוספים, שיעורים קצרים ורעיונות כיצד להיכנס לתחום נמצאים באתר בורסה גרף.